Denim, her ne kadar tekstil sektörüne işçi kıyafeti olarak girse de moda dünyasını fethetmesi uzun sürmedi. Öyle ki bir dönem işçilerin vazgeçilmeziyken kısa bir süre sonra Hollywood’un üniforması oldu! Jenerasyonları da çok güçlü şekilde etkiledi. Sonuçta bugün bile günlük giyimin demirbaşı denim diyebiliriz. Jean pantolon, ceket, etek, gömlek, denim-on-denim trendi…

Trendleri yönetebilen denim, erkek stilinde de kendine özgü bir yere sahip. Erkeklerin çoğu zaman jean pantolon giymeyi tercih ettiğini biliyoruz. Bu sinemaya da yansıyor! Sinema sahnesinde jean stilleriyle hepimize ilham olan, sinema dünyasının en iyi anlarını bir araya getirdik.

Rebel Without a Cause

Fotoğraf: imdb.com

James Dean’in kısacık hayatına sığdırdığı görkemli kariyerinin belki de en ünlü filmi olan Rebel Without a Cause, aynı zamanda denim kumaşı beyaz perdeye taşıyan ilk eserlerden biri. Bugün giyip çıksanız bile farklı görünmeyeceğiniz kadar zamansız, sade, bir o kadar şık ve asi olan jean, tişört ve bomber ceket üçlüsünü en şık haliyle bu filmde görmüştük.

Grease

Fotoğraf: imdb.com

Müzikal izlemeyi sevmeyen biri bile Grease’in yerini ayrı tutabilir. Sandy ve Danny’nin yaz aşkından itibaren başlayan olaylar olabilecek en basit senaryoyla yine yazılabilecek en romantik hikayelerden birine dönüşüyordu. Bu dönüşümde kıyafetlerin yerini yadsımak imkansız. Özellikle genç liseli erkek grubunun jean pantolon ve ceketle yakaladıkları asi tarz, 80’ler boyunca birçok gencin stilini etkiledi.

The Outsiders

Fotoğraf: imdb.com

Birbiriyle rekabet halindeki iki çete, biri zenginlerden diğeriyse fakirlerden oluşuyor. Filmin konusu giderek şiddetli bir hal alsa da kıyafetler denimin soft halinden şaşmıyor. Gençler jean kıyafetleriyle rekabetlerinin stil boyutunun da olduğunun farkında olmasalar da siz izlerken ilham almakta özgürsünüz. Üstelik filmde genç bir Tom Cruise görme şansınız da var.

The Breakfast Club

Fotoğraf: imdb.com

Okulla bir şekilde başı belaya giren birkaç öğrenci, cezalarını çekmek için hafta sonu okula gelirler. Okulun güzel ve popüler kızı, hiç kimsenin fark etmediği gotik, hayatı hep sorunlarla geçen bir başka öğrenci derken Breakfast Club, bir gençlik filminden beklenen her şeye sahipti. Tabii dönemin modasını da her sahnede yeniden izleme şansınız var. Örneğin katman stili konusunda ilham alabilirsiniz.

Trainspotting

Fotoğraf: imdb.com

Konusu, içeriği, sahneleri ve oyuncularıyla bir dönemin en popüler filmi olan Traisnpotting, skinny jean’i erkekler için de bir alternatif haline getiren ilk yapımdı desek yalan olmaz. Film her haliyle o kadar çok kişiyi etkilemeyi başardı ki, sahnelerinden diyaloglarına kadar her detayı hala popüler kültürü şekillendiriyor. Haliyle skinny jean giyen erkekler de hala cool bir havaya sahipler, bunun için Trainspotting’e teşekkür etmek lazım!

Brokeback Mountain

Fotoğraf: imdb.com

İki kovboy arasındaki arkadaşlıktan da öteye geçen bir ilişkinin anlatıldığı film, konusu itibariyle çekildiği dönemde tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Konusuna ek olarak dikkat çeken başka bir yanı daha var; kıyafetleri! Kovboy stilini anlayıp hayatınıza adapte etmek için daha başarılı bir örnek bulabilir misiniz, şüpheliyiz.

Drive

Fotoğraf: imdb.com

Ryan Gosling’in tek bir mimik yapmadan ya da bir kelime bile etmeden nasıl bu kadar karizmatik olduğunu düşünüyorsanız bir  de kıyafetlerine bakın! Beyaz tişört, jean ve bomber ceket üçlüsü cool görünümünden yıllardır hiçbir şey kaybetmedi. Önce James Dean sonra Ryan Gosling bu gerçeği bize göstermeye devam ediyor.